Ontmoet Hilde

We stellen met plezier Hilde voor. Zij startte een half jaar geleden haar opleiding als coach na een lange loopbaan in de sociale sector. Hilde is dus een mooi voorbeeld dat een carrière-switch zeker mogelijk is en je de job van teamcoach binnen een contactcenter ook echt kan leren.

Kleuterleidster van opleiding, medewerkster bij het Rode Kruis en nu bij I2Coach. Had je deze carrière voorspeld?

Profielfoto Hilde (002)Helemaal niet, nee. Deze switch had ik niet verwacht, omdat ik het idee had dat ik geen kans maakte binnen de privésector te. Gezien mijn achtergrond en het ontbreken van commerciële ervaring dacht ik gewoon niet in aanmerking te komen. Het is natuurlijk heel wat anders dan de sociale sector.

 

 

Wat heeft je ertoe aangezet om zo’n grote stap te zetten?
Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging en de privésector heeft me altijd wel geïnteresseerd. Uiteindelijk was het deze nieuwsgierigheid die me de stap heeft doen zetten.

Waarom de keuze voor I2Coach?

Het is een jong bedrijf en de mogelijkheid om deel uit te maken van de groei ervan vind ik enorm uitdagend. Het concept van I2Coach sprak me ook heel erg aan, vooral het werken aan verschillende projecten. Je komt zo in contact met verschillende bedrijven en mensen, waardoor je enorm veel kan bijleren. Geen enkel bedrijf is hetzelfde.

Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te coachen, iets wat bij I2Coach natuurlijk één van de focuspunten is. Vaak valt het menselijk contact wat weg binnen de privésector, maar dat is hier helemaal anders. Voor mij is dat zeer belangrijk in een job.

De intensieve opleiding waarmee je begint bij I2Coach is ook niet simpel, maar ik heb ontzettend veel bijgeleerd. Het interessantste aan de opleiding vond ik Excel. Mijn collega’s gaan het nooit geloven als ze dit lezen, maar het is wel zo. Voor deze job werkte ik nooit met Excel, maar nu vind ik het enorm leuk. Ik maak er nu zelfs analyses mee voor mijn opdrachten. De opleiding stoomt je echt klaar om als teamcoach aan de slag te gaan.

Zou je mensen aanraden om een soortgelijk parcours als het jouwe af te leggen?
Natuurlijk, het is een verrijking. Je kan met je eigen kennis en ervaring bij I2Coach aan de slag en door de opleiding en begeleiding leer je de juiste dingen bij. Leeftijd speelt hierbij ook geen rol, dus iedereen zou het kunnen. Zeker een aanrader!

Recent Posts